Відбулася перша підготовча зустріч до Всецерковного форуму молодіжного душпастирства

Читай також

  • Патріарша комісія у справах молоді УГКЦ представила свої найбільші проєкти на Форумі кар’єри в УКУ
  • За_Пости. 4/7 Манна
  • «Прийди і подивися». 40 учасників із усієї України розпочали формаційне навчання
        • Відбулася перша підготовча зустріч до Всецерковного форуму молодіжного душпастирства

          19 грудня в Київській Архиєпархії відбулася підготовчу зустріч перед Форумом душпастирства молоді, який у лютому відбудеться у місті Києві.

          У першій зустрічі взяли учать голови молодіжних комісій та їх помічники з Київської Архиєпархії, Одеського, Харківського, Донецького та Луцького Екзархатів.

          ― Зустріччю голів та працівників молодіжних комісій Київської Митрополії ми продовжили процес приготування до Всецерковного форуму молодіжного душпастирства, який у лютому відбудеться при Патріаршому соборі Воскресіння Христового в Києві. 19 грудня, зібравшись разом при Патріаршому Соборі, ми намагалися перш за все почути молодіжні комісії, молодь із центру, сходу, півдня України. Це ті екзархати, які найбільше постраждали через війну. Блаженніший Святослав неодноразово наголошує, що тягар війни значною мірою впав на плечі молоді. Тому ми хотіли почути плач, рани молодих людей, підтримати і розрадити їх. Таке розуміння їхніх переживань та болів допоможе нам, коли в лютому зберемося разом ― молодіжні комісії, стейкхолдери молодіжні душпастирства, представники молодіжних організацій ― на Всецерковному форумі, сформувати дорожню карту молодіжного душпастирства. Ми повинні спільно подумати, як молодь УГКЦ може взяти відповідальність за відбудову України після перемоги, що кожен із нас може зробити для цього, а також, як Церква може посприяти, щоб проповідувати молодим людям Боже слово, благовіст Євангелія навіть у час лихоліття і війни, ― розповів заступник голови Патріаршої комісії у справах молоді УГКЦ отець Роман Демуш.

          Отець Роман подякував Київський Архиєпархії, яка долучилася до творення цього заходу, голові молодіжної комісії отцеві Михайлу Крамару, а також особливі слова вдячності спрямував владиці Йосифу Міляну, Протосинкелу Київської Архиєпархії, який поблагословив учасників й очолив Архиєрейську Літургію.

          ― Слова підтримки та присутність владики Йосифа стала дуже цінною для усіх учасників події. Адже разом із отцем Ростиславом Пендюком, який очолює Комісію у справах молоді УГКЦ, владика стояв біля витоків творення молодіжного душпастирства. Разом вони формували й розбудовували структуру і зароджували молодіжний апостолят. Тому молодим священникам важливо чути їх, бо молоде дерево повинне мати міцне коріння, ― додав отець Роман.


          Слід зазначити, що такі митрополичі підготовчі зустрічі відбудуться і в інших митрополіях Києво-Галицького Верховного Архиєпископства.

          Підготувала Наталія Павлишин

           

          Читай також

        • Патріарша комісія у справах молоді УГКЦ представила свої найбільші проєкти на Форумі кар’єри в УКУ
        • За_Пости. 4/7 Манна
        • «Прийди і подивися». 40 учасників із усієї України розпочали формаційне навчання
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Журналіст "ДивенСвіт"